Hoppa till innehållet
Må bra Mat

Proffset tipsar: Så lätt ersätter du äggen i vegankakorna

En halvgod kaka är helt poänglös. Det tycker kakboksförfattaren Karolina Tegelaar som har gjort det till sin livsuppgift att skapa perfekta recept på klassiska kakor, men utan ägg, smör eller mjölk. Lösningen stavas ofta någon deciliter kikärtsspad och en god portion tålamod.

Publicerad

Karolina Tegelaar deltog i utvecklingen av att använda kikärtsvatten, eller aqua faba, som ersättning för ägg i vegansk bakning.

Innan glasbruket lades ner i slutet av 70-talet var Fåglavik välbesökt med busslaster av barn på skolresa och turister. När vi en kall decemberdag kör in i den vintervita bruksorten i fotografens gamla Saab 9-3 märks det inte mycket av den forna storhetstiden. De få personer vi möter längs vägen hälsar med en automatisk vinkning på det där sättet man hälsar längs vägar på landet där bara de som bor där normalt passerar.