Så smaktestar vi oregano
Vi har låtit en smakpanel bedöma oreganons smak, doft och utseende. Skillnaderna i förpackningarna är stora. Vissa innehåller blad med frisk grön färg medan andra är torrt gula. Spicemaster skiljer ut sig genom att även ha med torkade blommor.
Smaken och doften varierar också mycket. Bäst gillar panelen Santa Marias konventionellt odlade oregano, som beskrivs som aromatisk med kraftfull smak. Sämst upplever panelen att Kockens ekologiska oregano och Spicemaster är.
Att Kockens ekologiska oregano inte faller panelen på läppen är kanske inte så konstigt med tanke på att knappt hälften av innehållet i burken verkligen är oregano. Resten är blad från cistus, en typ av solvända. Albert Ménès produkt, som drygats ut med olivblad, fick däremot omdömet att det var stor variation på bladen, men att den hade en okej oreganosmak.
Noggranna anteckningar. Panelen betygsätter varje prov utifrån utseende, smak och doft.